Yüzün estetik bakımdan güzel görünmesinin tamamlayıcısı gıdı bölgesidir. Kilo alıp verme, metabolik hastalıklar ya da yaşlanma gibi faktörlere bağlı olarak kas gevşekliği, deri gevşekliği ya da yağ toplanması gibi nedenlerle bu bölgede nahoş bir görüntü ortaya çıkabilir. Ülkemizde gıdı giderme en çok ihmal edilen alanların başında gelir. Oysa ilerleyen tıp teknolojisi yardımıyla, ameliyatlı ya da ameliyatsız seçeneklerle bu bölgede yüz güzelliğinin tamamlayıcı bir görünüm elde edilebiliyor.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte sadece yüz bölgesinde değil, boyun alanında da form kaybı meydana gelir. Boyun derisinde sarkma ve bu bölgede yağlanma gibi sorunlar beraberinde gıdı oluşumunu da getirir. Özellikle bazı kişilerde erken dönemlerde de form kayıpları görülebildiğinden gıdı estetiği ile bu deforme görüntünün giderilmesi gerekebilir. Platysma batlarının olması gerekenden daha çıkıntılı bir görünüm alması boynun özellikle alt bölümünde istenmeyen bir görüntüyü doğurur. Sonuç olarak boyun deformiteleri de kaçınılmaz olur. Yüz güzelliğini ciddi sekteye uğratan bu görüntü gıdı ameliyatı ile ortadan kaldırılabilir.
Ameliyatsız Gıdı Giderme
Cerrahi bir operasyon uygulanmadan, ameliyatsız gıdı germe teknikleri de geliştirildi. Örneğin Thermage tekniği en sık uygulananların başında geliyor. Üst göz kapağı düşüklüğü, alın kırışıklığı, elmacık kemiklerindeki form kaybı gibi durumlarda da devreye girebilen bu teknikte ultrason dalgaları ve fraksiyonel radyofrekans kullanılır. Cilde herhangi bir zarar vermeyen ultrason dalgaları ve fraksiyonel radyofrekans cildin alt katmanlarına erişerek bu katmanlarda bir sıkılaşma meydana getirir.
Form kayıplarına yönelik olarak geliştirilen özel bir cihaz yardımı ile gerçekleştirilen bu işlem gıdı toparlayıcı bir etkide bulunur. FDA onaylı olduğundan güvenle tercih edilen bir ameliyatsız gıdı toparlama teknikleri arasında yer alır. Thermage kollajeni tetikleme prensibi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Seans tekrarları mümkündür ancak genellikle tek seans ile istenen görüntü ortaya çıkar.
Ayrıca tekniği de ameliyatsız gerçekleştirilen gıdı estetiği tekniklerinden bir diğeridir. Cilde kesi uygulanmadan, mikro girişler ile yapılan bu işlemde amaç toparlanmış bir gıdı görünüm elde etmektir. Bu teknikler sarkma eğilimi gösteren boyun bölgesi için ideal olabilir. Fakat sarkmaya kas gevşemesi ve yağ toplanması da eşlik ettiğinde gıdı yağı aldırma amacıyla daha farklı teknikler ile kombine uygulamaların yapılması zaruri olabilir.
Gıdı Estetiği Teknikleri ve Fiyatları
Kişinin boyun bölgesinde meydana gelen deforme durumuna bağlı olarak farklı teknikler uygulanarak gıdık ameliyatı ya da gıdı toparlama uygulaması gerçekleştiriliyor. Elbette uygulanan tekniğe bağlı olarak gıdık estetiği fiyatları da değişebiliyor. Ülkemizde boyun bölgesinde daha genç ve estetik açıdan daha güzel bir görünüm sağlamak amacıyla yapılan gıdı estetiği fiyatları bakımından da yüz güldürüyor. Pek çok ülkeye nazaran çok daha düşük rakamlardan söz etmek mümkün.
Ancak gıdı germe ameliyatı fiyatı bakımından oldukça farklı rakamlar hastaların karşısına çıkabilir. Çünkü hastanın boyun durumu, hangi teknikle nasıl bir müdahale yapılacağı, kullanılan cihazlar, hekimin deneyimi gibi pek çok faktör gıdık aldırma operasyonu fiyatı noktasında belirleyicidir. Gıdı estetiği teknikleri arasında en sık uygulananları şu şekilde sıralamak mümkün:
Bipolar Radyofrekans ile Fraksiyonel Lazer
Bu teknik boyun bölgesinde meydana gelen hafif düzeydeki deformeler durumunda uygulanır. Deride elastikiyet kaybının olması, sarkık bir görünüm oluşturur. Kontür kaybını gidermek amacıyla da tercih edilebilir.
Lazer Lipoliz
Hafif düzeyi biraz geçmiş olan deformite durumunda gıdı eritmek için lazer lipoliz işlemi ile birlikte bipolar radyofrekans ile fraksiyonel lazer bir arada uygulanabilir. Cilt altında meydana gelen yağlanmayı gıdı eritme ile ortadan kaldırmak için lazer lipolizden faydalanılır ve gidi eritme işleminin ardından deride bir toparlanma etkisi için diğer teknik gerçekleştirilir.
Kombine Gıdı Germe
Kas gevşemesinin de eşlik ettiği durumlarda gıdı yağ aldırma işleminin de dahil olduğu bir müdahale gerçekleştirilmesi gerekir. İleri düzey deformite durumunda Kombine bir müdahale ile gıdık aldırma operasyonu yapılır. Ameliyat da bu kombine gıdı germe tekniğine dahildir. Bu uygulamada fazla yağ ve fazla deri çıkarılır.